top of page

Projecten "delen ver weg"

De horeca-opbrengsten van Deelcafé De Buurvrouw komen voor 75% ten goede aan projecten van Winsumers wereldwijd. Met de winst van elke kop thee, overheerlijke latte of verse 'Buurvrouw' koek draagt u dus direct bij aan deze projecten!

Elke kwartaal wordt de opbrengst feestelijk overhandigd aan een initiatief van een Winsumer "ver weg", die betrokken is bij een project waarbij de focus ook telkens op het welzijn van de ander ligt.

Naast het financieel ondersteunen proberen we door middel van informatieverstrekking en presentaties en/of films ook een platform te bieden waarmee de projecten aan bekendheid kunnen winnen. Zodoende willen we contacten en links leggen met projecten wereldwijd. Om betrokken te zijn, te delen in tijd en aandacht op afstand, maar ook zeker niet in de laatste plaats om juist Winsumers die op zoek zijn naar meer invulling de opties te kunnen tonen en te inspireren

Bent u zelf betrokken bij een project, of kent u mensen die beslist eens onder onze aandacht zouden moeten komen? Kom gerust langs of neem contact met ons op via de website! 

 

Dit laatste kwartaal van 2023 delen we de winst met Stichting Kinderhulp Gambia.

Anneke, een vrijwilliger bij ons, is actief betrokken bij deze stichting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2003 zet de Stichting zich in voor kleinschalige en directe hulp aan de jongste en grootste bevolkingsgroep: de Gambiaanse kinderen.

Betere basisbehoeften betekent automatisch dat de levenssituatie van deze kansarme kinderen blijvend verbeterd wordt.

Daarnaast zet de stichting zich in om de levenskwaliteit van kinderen met orthopedische misvormingen en/of verwaarloosde fracturen te verbeteren. 

Wist u dat 80% van alle botbreuken ter wereld en het overgrote deel van alle klompvoeten deze voorkomen in Afrika? Zonder de juiste medische zorg leven de Gambiaanse kinderen een leven vol pijn en schaamte. Zij raken geïsoleerd, worden vaak verstoten/gepest en gaan niet meer naar school. 

De stichting reist vanaf 2018 met een Nederlands team van artsen af naar Gambia om daar kinderen met een handicap een gratis levensveranderende operatie te geven. 

www.kinderhulpgambia.nl

 

  

bottom of page